perjantaina, toukokuuta 28

Kesäloma

Ruskan blogi pitää ny kesäloman. Tämä johtuu siitä, että vaikka pikkukoiran seikkailut jatkuvatkin ihan normaaliin tapaan Suomessa ja Oulussa, seikkailee koiran emäntä ihan muilla mailla vierahilla. Olen lähdössä kahdeksi kuukaudeksi vaihtoon Siperiaan, Yakutskiin. Ruska jää kotiin isännän kanssa viettämään kesälomaa. Suunnitelmissa on ainakin kahden viikon loma mummolassa, neljä päivää koirahoitolassa sekä paljon metsäilyä, siilien bongausta, koirapuistoilua ja syömistä.

Syömisestä tuli mieleeni. Ruska on ihan himona tonnikalaan ja loheen. Luulen sen johtuvan siitä, että pentuna koira sai ensimmäisen maistiaisen ihmisten ruoista juuri vastapyydetyn ja paistetun Utsjoen lohen muodossa. Se oli niiiin hyvää, että vielä tänäkin päivänä Ruska aloittaa steppauksen, kun tonnikalapurkki tai lohikääre avataan.

Annoin yksi päivä Ruskalle kissojen sardiinia. Se olikin herran mielestä kumma juttu. Ruska ei tiennyt, mitä sardiinilla tehdään. Lopulta se päätyi hinkkaamaan itseään ruokakuppiin. Sanoin että ei saa hölmöillä, se on ruokaa! Ruska istahti kupin eteen hölmistyneenä ja tuijotti minua tovin. Lopulta se hyvin hitaasti ja epäileväisen rauhallisesti aloitti varovisen maistelun.

Ruokakuppi tyhjeni sitten lopulta. Mikähän siinä sardiinissa niin kummaa oli?

Ruska taustajoukkoineen toivottaa lämmintä ja koiramaista kesää kaikille!

Ei kommentteja: