torstaina, elokuuta 12

Back 2 business

Paluuni kotiin tapahtui reilu viikko sitten. Ruska seisoi ovella täysin jähmettyneenä kivipatsaana, kun astelin sisään. Siinä me katselimme toisiamme ikuisuudelta tuntuneen sekunnin ajan, jonka jälkeen hyökksimme toistemme kimppuun hännät heiluen ja pyörien.

Ensimmäiset päivät meni toistemme seuraan totutellessa. Aamulla heräsin ulvontaan, Ruska luuli että isännän lähtiessä töihin on talo tyhjillään. Ihmetys oli koiralla suuri, kun makuuhuoneesta kuuluikin uninen ja vihainen "Kuono umpeen!" -huuto.

Pikkuhiljaa sain Ruskalta anteeksi pitkän poissaoloni. Nyt kaikki on jo niin kuin ennenkin. Leikimme, lenkkeilemme, juoksemme metsässä ja koirapuistoissa, istumme rannalla ja haukumme kilpaa ohikulkijoita. Harjoittelemme taas hihnassa kulkemista ilman vetämistä. Etsimme sopivaa toko- tai agilitykurssia syksyksi ja harmittelemme kun emme ole käyneet näyttelyissä.

Ruskan kesä oli täynnä lomailua ja vapaana juoksemista. Mummolan piha ja hieman myös naapurin piha tulivat hyvin tutuiksi. Koiraherra toimi työnjohtajana navetan purkuhommissa ja haukkui kaikki laiskottelijat takaisin hommiin. Heinäkuun alussa Ruska joutui koirahoitolaan kuudeksi päiväksi. Hoitolassa oli kuitenkin töissä corgiporukoista tuttu tyttö ja Ruska sai erityiskohtelua hoitojakson aikana. Se pääsi hihnalenkille ja sen kanssa leikittiin.

Heinäkuun loppu oli rankkaa aikaa. Isäntä oli paljon töissä ja Ruska joutui olemaan paljon yksin. Kontrasti kesäkuun lomailun ja heinäkuun yksinolon välillä oli suuri, Ruska alkoikin protestoida yksinjäämistä haukkumalla. Ne muutamat viikot olivat raskaita myös isännälle, kaikki vapaa-aika meni koiran kanssa touhutessa, ei ollut ketään muuta lenkittämässä tai leikkimässä Ruskan kanssa. Lisäksi koirapuistossa sattui pieni vaaratilanne, kun suuri ruskea koira hyökkäsi Ruskan kimppuun. Onneksi isäntä oli tilanteen tasalla ja nappasi suuren koiran kiinni leuoista ylös nostaen.

Onneksi syksy on tulossa. Kesä on ollut  kuumaa aikaa. Syksy tuo mukanaan myös arjen ja rutiinit, niistä koirat tykkäävät!

Ei kommentteja: