tiistaina, marraskuuta 15

Kauheaa jättää blogi kesken niin, että viimeiset tekstit kertovat "vihaisesta" koirasta ja muuttoahdistuksesta. Koiraelämämme on vain muuttunut niin rutinoituneeksi, ettei mitään uutta kerrottavaa ole kesän jälkeen ollut (lue: emäntä on laiskotellut).

Nytpä kuitenkin aktivoiduin ja ajattelin jakaa tietoiskun Ruska-herran rutiineista.


  • Aamuherätys tapahtuu usein niin, että kellon soidessa Ruska tulee antamaan emännälle pusun. Riippuen aamuisesta tokkuran tasosta ehdin joskus väistää sen. Useimmiten en.
  • Aamupala täytyy saada pian heräämisen jälkeen. Useimmiten se muistetaan antaa.
  • Aamulenkki on useimmiten päivän lyhyin mutta sitäkin tärkeämpi. 
  • Päiväunet ovat pitkät ja perusteelliset. Ne ovat hyvien yöunien jatke.
  • Päivälenkki on keskipitkä ja ajoittuu usein iltapäivään.
  • Iltaleikit sisältävät pallon heittoa, narun vetämistä, etsimistä ja Rasmus-nallen riepottelua. Tärkeää ajanvietettä. 
  • Välilenkki käydään vetäisemässä, jos siltä tuntuu.
  • Iltapala on päivän tärkein ateria. Nälkä iskee usein illalla tasan yhdeksältä. Ei yhtään aikaisemmin, ei sekuntiakaan myöhemmin. 
  • Iltalenkki on pitkä iltareippailu ennen nukkumaan menoa. Joskus käydään metsässä vapaana juoksemassa tai koirapuistossa. Joskus väli- tai päivälenkki on se päivän pisin ja iltalenkki on vain korttelin kierto.
  • Iltahalit tarkoittavat hellää sylihetkeä ennen nukkumaan menoa. Halien jälkeen Ruska raahaa ison Rasmus-nallen omalle paikalleen ja käpertyy sen kanssa yöunille. 
Kesästä selvittyämme puhalsi ydinlaumaamme uudet tuulet. Emäntä aloitti opiskelut vähän pohjoisempana ja viikot pirstaloituivat. Ruska kulkee joskus pohjoisessa mukana mutta selvästikin viihtyy paremmin kotosalla, vaikka joutuukin olemaan tavallista enemmän yksin. Keväällä tilanne muuttuu vielä astetta huonompaan suuntaan, kun emäntä lähtee 90 päiväksi ulkomaille. Olemme ajatelleet palkata 4H-kerhon dogsitterin Ruskalle seuraksi niille päiville, jolloin se joutuisi olemaan liian kauan yksin. Muuten tilanne on vain kestettävä. Ruska on kuitenkin osottautunut erittäin joustavaksi ja sopeutuvaiseksi koiraksi, joten eiköhän kevät suju hyvin.

Lauman ollessa kasassa Ruska selvästi on onnellisimmillaan. Se makaa sohvalla meidän molempien päällä ja antaa karvaisia koirapusuja varkain. Pthyi.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Sulla on tosi hieno blogi ja Ruska on tosi söpö :) Postaukset on kivoja :) http://mellubella.blogspot.com/ < tässä mun blogi jos haluat käyä tutkailemassa =)