torstaina, toukokuuta 3

Ulvo

Niinhän siinä kävi, että saimme kuin saimmekin ilmoitettua Ruskan kauneuskilpailuihin. Kerroin seuraavana päivänä tekosistamme koiraherralle. Se otti asian raskaasti. Emme olleet kuulemma kysyneet herralta etukäteen, haluaisiko hän osallistua kilpailuihin tai onko hän ylipäätään vapaa kyseisenä viikonloppuna. Ramppikuumetta sanon minä. No can do. Tehty mikä tehty. Kokeilemme onneamme täällä 20.5.2012.

Kurakelit ja madallettu koiramalli eivät sovi yhteen, joten Ruskan kevät on täyttynyt jälleen lähes joka lenkin jälkeisistä helmapesuista. Koira kipittää jo iloisesti kylpyhuoneeseen, kun sana helmapesu mainitaan. Kerran koiran luotaantyöntävään olemukseen kyllästyneet ihmiset päättivätkin helmojen sijasta pestä koko koiran. Ruska masentui siitä moneksi päiväksi ja tuskin halusi edes lenkille, kun sadekeli ja mahdollinen uusi nöyryyttävä kokovartalopesu kummittelivat ajatuksissa. Nyt tilanne on kuitenkin normalisoitunut ja Ruskakaan ei haise enää niin pahalle. Uusi pesu on kyllä edessä ennen näyttelyitä.

Emännän kotiutuminen itärajan väärältä puolelta teki Ruskan iloiseksi. Lisääntynyt yksinolo oli alkanut vaivata seurallista koiraamme ja vuorotyöläis-naapuriltamme oli tullut ilmoitus haukunnasta ja ulvonnasta. Isäntä yritti tehdä parhaansa ja vietti kaiken vapaa-aikanasa Ruskan kanssa - otti sen mukaan moottoripyörätallillekin, jossa Ruska niitti mainetta kuuluisana tallikoirana. Yksinolo oli kuitenkin pitemmän päälle kurjaa ja emännän oli korkea aika palata takaisin laumansa luokse. Nyt ei ole Ruskallakaan ollut aihetta ulvoon. Paitsi sitten, kun emännän kesätyöt alkavat.

Ei kommentteja: