torstaina, lokakuuta 21

Naapurista kajahtaa

Naapurista on kuulunut kummia ääniä. Parina päivänä meitä on piinannut tuntikausia riutuva valitus, haukkuminen ja ulvonta. Ääni kuuluu harvinaisen selvästi, vaikka muuten talomme on aika hiljainen asuinpaikka.

Ruskalle ulvonta on tietysti hämmentävää. Lajitoveri on hädässä ja siihenkö muka ei saisi reagoida? Toistaiseksi herra on pysynyt hiljaa muutamia puhahduksia lukuun ottamatta. Jos naapurikoiran älämölö jatkuu, voi Ruskakin ottaa vaikutteita, varsinkin jos emme itse ole paikalla.

Asiasta huolestuneensa asensin videokameran eräs ilta kuvaamaan yksinolevaa Ruskaa. Nauhalta paljastui pientä oven raapimista, minuutin verran hidasta ympyrän kiertämistä sekä loppuajan eteisen oven edessä nukkumista. Ei ulvontaa, haukkumista tai hermoilua.

On tärkeää tietää, mitä koira touhuaa yksin ollessaan. Naapureilta ei ole tullut valituksia, mutta haukkumisen lisäksi yhtä huolestuttavaa olisi, jos Ruska esimerkiksi kiertäisi hermostuneena ympyrää koko yksinolon ajan. Tällä hetkellä tunnelmat ovat kuitenkin luottavaiset. Ihmisiä on useimmiten kotona vastassa uninen koira.

Ei kommentteja: