perjantaina, lokakuuta 15

Risuja ja risuja

Ruska toi aamulla ulkoa risun sisälle. Yleensä risut on jätetty oven ulkopuolelle odottamaan seuraavaa lenkkiä, mutta tällä kertaa salakuljetus onnistui. Myöhemmin päivällä alkoi ankara risun käsittely, jonka tuloksena lattia täyttyi pienestä puumuhjusta.

Tänään huomasin aamulla, että Ruskan ruoka on loppu. Olemme syöttäneet koiralle kasvattajakodissa meille suositeltuja Bento Kronenin Nutritional Balance -nappuloita. Turkki on kiiltänyt ja muona maittanut, varsinkin kun sitä on aina maustettu esimerkiksi tonnikalalla tai raejuustolla. Myö porkkana, kurkku, riisi, salaatti ja toisinaan jogurttikin ovat pojalle nappuloiden seassa maistuneet. Joskus kun kupissa on ollut pelkkiä muroja, on Ruska haistanut kuppia, katsonut ruokkijaansa silmät suurina ja istahtanut hölmistyneenä kupin eteen. Tätäkö vain?

Nyt kuitenkin jouduimme lompsimaan eläinkauppaan hakemaan jotain muuta ruokaa, sillä Bentoa ei saa niin nopealla aikataululla. Ensimmäisenä kaupassa myyjä kysyi, mihin ongelmaan haemme apua. Ruokia oli rotukohtaisten pöperöjen lisäksi suunnattu niin herkkävatsaisille, huonoturkkisille, selkävikaisille, pennuille ja kuin seniorikoirillekin. Vastasimme myyjälle, ettei meidän koiralla ole mitään ongelmaa. Turkki kiiltää ja nivelet ovat kunnossa. Päädyimme lopulta pitkän luennon jälkeen riistohintaiseen Royal Caninin peruspöperöön. Maha voi kuulemma näin äkillisestä ruokavalion muutoksesta sanoa haisevan vastalauseen. Olemme varautuneet pahimpaan.

Nappuloiden lisäksi ostin luita ja pakastettua lohta. Ruska on ihan himona kalaan.

Tutkiskelin kotona koiranruokien sisältötaulukoita. Bento pärjää Royal Caninille vertailussa loistavasti, joskin joitakin aineita siitä puuttuu kokonaan. Kuinkahan tärkeitä omegaöljyt tai vihreän teen ja rypäleiden polyfenolit ovat koiran hyvinvointia ajatellen? Hinnassa eroa 15 kilon pusseilla on noin kymmenen euroa. Yksi pussi kestää kaksi kuukautta. Bento maksaa noin 50 euroa ja Royal Canin 60 euroa. Näkyykö erot elinvuosissa tai terveydessä? Ei se Bentokaan mitään halpisruokaa ole.

Välillä tuntuu, että Ruska ei välitä ollenkaan meidän ihmisten huolenaiheista öljyjen ja vitamiinien riittävää saantia kohtaan. Herra vetää päivälliseksi risun ja iltapalaksi pahvilaatikon ja nuolee tyytyväisenä suupieliään. Lenkillä maistuu toisinaan ruoho tai keltainen lumi. Relax and take it easy, people!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos mielenkiintoinen blogi