torstaina, syyskuuta 20

Kuvaukset

Varasin Ruskalle ajan virallisiin lonkka- ja kyynärkuvauksiin. Viime aikoina Ruskan lonkat ovat pistäneet meidät miettimään, onko kaikki ihan kunnossa. Ne muljuvat ja poksahtelevat (samat oireet ovat tosin emännälläkin). Kuinka vaarallista se on? Sattuuko jalkoihin? Pitäisikö meidän tehdä jotain?

Olemme tiedostaneet corgien rakenteelliset ja perinnölliset ongelmat aina ja pyrkineet pitämään Ruskan hoikkana ja hyvässä kunnossa. Vaikka lonkat olisivatkin niin sanotusti huonot, korjaa hyvä lihaskunto asiaa paljon ja koira voi elää täysin tietämättömänä lonkkaviastaan loppuun asti.

Ruska on iloinen ja meneväinen koira. Sellaisena sen pitää pysyäkin. Haluan saada tarkkaa tietoa Ruskan lonkkien rakenteesta, jotta voin tarjota sille parhaan mahdollisen hoidon.

Ajatuskin siitä, että lonkissa olisi oikeasti jotain vikaa, on musertava. Mitä sitten tapahtuu? Pitääkö koiralle antaa fysioterapiaa tai viedä se leikkaukseen? Entä jos mikään ei auta ja koiraan vieläkin vain sattuu?

Haluan keskittyä odottamaan virallisia tuloksia ja oikeaa lääkärin diagnoosia. Koira on terve kunnes toisin todistetaan. Ruska juoksee ja liikkuu normaalisti. Se ei ikinä onnu tai varo. Eiköhän se siis ole kunnossa.

Tämä mielenrauha maksaa 130 euroa + määrittelemättömät Kennelliiton virallisen lausunnon kustannukset. Kuvauksissa Ruska rauhoitetaan, mikä sekin pelottaa. On inhottavaa nähdä koira pöpperöisenä nukuksissa tilanteessa, missä se yleensä olisi skarppina ja nohevana.

Tällaisia tylsiä ja vastuullisia asioita koiran omistaminen tuo mukanaan. Tuo haiseva karvapallo, joka tuolla nukkuu vanhan sohvatyynyn päällä Rasmus-nallensa kanssa, on meille todella rakas ja sen hyvinvointi on ehdottoman tärkeää.

Ei kommentteja: