keskiviikkona, syyskuuta 26

Terveiset kuvauksista

Kuvauspäivä oli ikävä. Ruska nukahti maiskutellen isäntänsä syliin ja itse nukutus ja kuvaukset sujuivat hyvin. Me ihmiset vain stressattiin ja kannettiin huolta koirasta, jolla loppujen lopuksi oli kaikki ihan hyvin. Tokkurainen koira nukkui koko päivän krapulaansa pois. Ulos päästessään se haki heti kepin suuhunsa ja hoippuvin askelin pyysi meitä leikkiin mukaan. Mihinkä koira karvoistaan pääsisi. Tai Ruska keppihulluudestaan.

Eläinlääkäri suhtautui Ruskaan aluksi varoen, sillä hänellä oli ollut huonoja kokemuksia vihaisista corgeista. Ruska antoi kuitenkin lääkärille pusun ja halin heti kättelyssä ja sinunkaupat oli näin ollen tehty. Nukutusaineen pistäminenkään ei saanut koirassamme aikaan mitään reaktiota. Reippaaksi pojaksi sitä taas kehuttiin.

Eläinlääkäri arvioi kuvat heti paikan päällä. Viralliset tulokset tulevat myöhemmin Kennelliitosta, mutta nyt jo tiedämme suuntaa antavat tulokset. Kyynärät vaikuttivat eläinlääkärin mielestä hyviltä. Lonkissa sen sijaan oli odotuksiemme mukaan löysyyttä. Erityisesti Ruskan vasen lonkka näytti eläinlääkärin mielestä huonolta ja tulos on D:n ja E:n rajamailla. Täysin terveet lonkat olisivat A, joten D on jo kovinkin huono. 

Harvemmin corgeilla näkee A:n lonkkia ja olisimme olleet iloisia, jos Ruskan lonkat olisivat olleet edes C:n paikkeilla. D on huono. E:tä en halua edes ajatella.

Eläinlääkäri määräsi Ruskalle niveliä voitelevaa lääkettä, jota se syönee loppuikänsä. Hyvä kunto, tasainen ja riittävä liikunta sekä hoikkuus pitävät koiruuden kunnossa pitkään. Katsotaan sitten myöhemmin, jos lonkat alkavat haitata normaalia elämää, mitä teemme. Hoitokeinoja löytyy.

Oli hyvä päätös viedä koiruus kuvauksiin. Saimme oikeaa tietoa koiran rakenteesta ja osaamme suhtautua siihen nyt vakavasti. Arvailu saa riittää. Rehellisesti sanottuna en ole edes yllättynyt tuloksista. 

Tästä eteenpäin elämme juuri sitä samaa koira-arkea kuin tähänkin asti. Löysien lonkkien kanssa pärjää oikean hoidon ja asenteen kanssa. Häntä heiluu korkealla ja vielä pitkään!






4 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Harmi, että tuli tuollaiset tulokset, mutta (KoiraNetistä vakoilin, että) Ruska on vielä niin nuori, että voitte varmasti hyvin ennaltaehkäistä pahemmat krempat.

Onko tuossa voitelulääkkeessä jotain sivuvaikutuksia, vai onko melko luonnollista tavaraa?

Pidetään peukkuja, ettei Ruska tule koskaan kipuilemaan lonkkiensa suhteen. :)

Meidänkin hepulla on kuvaukset ensi viikolla - saas nähdä mitä sieltä tulee.

Minski kirjoitti...

Lääke on nimeltään Arthroflex ja sen pääasiallinen vaikutusaine on glukosamiini. Aika luonnollisesta lääkkeestä on kyse, mutta koska aine sisältää paljon sokeria, voi sokeritautinen koira reagoida siihen. Käytännössä jauhe varmistaa nivelille tärkeiden rakennusaineiden saannin. Joku kipeä koira oli jopa lopettanut ontumisen aineen avulla ja sitä on kehuttu tehokkaaksi.

Ollaan kyllä annostuksen kanssa tarkkoja, koska ei näistä lääkkeistä kuitenkaan koskaan tiedä. Minusta tällaisia aineita ei kannata syödä omin lupineen varmuuden vuoksi vaan tarpeeseen ja mielellään lääkärin neuvosta. Sama pätee ihmisiinkin.

Ajatuksena onkin juuri hidastaa nivelrikon kehittymistä ja varmistaa kivuton vanhuus. Onneksi Ruska on vielä nuori ja ehdimme hyvin reagoida. Ruokavalio pidetään ennallaan, mutta lisätään lohta ja omega-3 -rasvahappoja. Barffauskin on alkanut tässä kiinnostaa enemmän, mutta siihen täytyisi perehtyä ensin kunnolla.

Toivottavasti teidän kuvaukset menee paremmin! Ja onnea karvaisesta perheenlisäyksestä <3

http://scanvet.fi/tuotteet/arthroflex-jauhe-0

Tiina kirjoitti...

Juu, lohiöljy tms. on varmasti hyvä lisä, ja C-vitamiinia myös suositellaan - tosin se saattaa aiheuttaa virtsakiviä, mutta eipä meidän hepulla ole barffaamisesta ja C-vitamiinin lisäämisestä huolimatta ole vielä ollut niitä. Riippuu varmasti ihan yksilöstä, tuleeko niitä vai ei.

Kannattaa vilkaista sellaista tuotetta kuin Litozin. Se on varsinaisesti ihmisten ravintolisä, mutta luontaistuotekaupan myyjän mukaan sitä käytetään paljon koirienkin nivelongelmiin. Meillä annetaan vain pienenä määränä C-vitamiiniksi, mutta ilmeisesti isompi annostus lievittää oireita melko piankin.

Minski kirjoitti...

Kiitos vinkeistä!